Hozzávalók:
Szejtán kocka
Vega ételízesítő
Füstölt paprika
Liszt
esetleg csicseroborsó liszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A szójakockát forrázzuk le vega ételízesítős, nagyon megsózott vízzel. Hagyjuk állni ebben a pácban pár órát, de legjobb, ha egy egész éjszakát áll benne.
Nyomkodjuk ki a beáztatott szójakockát alaposan.
Keverjük össze a füstölt paprikát és a lisztet úgy, hogy 1 egységnyi (teáskanál, evőkanál) füstölt paprikához 3-4 egységnyi liszttet adjunk, amibe tehetünk 1 egységnyi csicseriborsó lisztet, ami segít majd a tapadásban.
Forgassuk meg ebben a keverékben az alaposan kinyomkodott szójakockákat, úgy, hogy minden oldalát alaposan bevonja.
Süssük ki a bepanírozott szójakockákat bő, forró olajban.
Felhasználhatjuk önállóan is, csak csemegézéshez, de ha megdaráljuk, akkor bele lehet keverni vega tepertős pogácsába is, valamint, ha nagyon kis kockákra vágjuk a szójakockát, akkor alkalmas lehet vega pörcnek, például vega túrós csúszához.