Napraforgó pástétom
Hozzávalók: 250 g napraforgómag 150 g szezámmag 5 gerezd fokhagyma 2 tk frissen facsart citromlé 1 tk só […]
Olívabogyó pástétom
Hozzávalók: 100 g fekete olajbogyó 100 g zöld olajbogyó 2 gerezd fokhagyma ¼ citrom leve 5 ek olívaolaj olaj 1 evőkanál petrezselyem vagy bazsalikom 1tk őrölt fekete bors […]
Tofu kőrözött
Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma (vagy lilahagyma) 150 g natúr tofu 150 g füstült tofu 2 ek növényi tejföl 2 tk édes fűszerpaprika 2 tk őrölt fűszerkömény 2 tk só 1 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj […]
Gombaleves
Hozzávalók: Gomba 3-4 db Vöröshagyma ½ Olaj 3 evőkanál liszt 2 evőkanál Fekete bors 1 mokkáskanál Tejföl 1 evőkanál Só […]
Töltött paprika
Hozzávalók: 1 adag Darált szejtán 10 – 12 dkg Vöröshagyma ½ Rizs ¼ csésze Csicseriborsó liszt 1 evőkanál TV paprika 2 db Só Fekete bors őrölt 1 mokkáskanál Paradicsom püré 4 evőkanál Olaj 3 evőkanál Liszt 3 evőkanál Bazsalikom 1 mokkáskanál Cukor 2 teáskanál Burgonya 2 db […]
Vega töpörtyű
Hozzávalók: Szejtán kocka Vega ételízesítő Füstölt paprika Liszt esetleg csicseroborsó liszt olaj a sütéshez […]
Színes kukorica saláta
Hozzávalók: 2 főre 1 doboz kukoricakonzerv 1 darab kaliforniai paprika (piros) 1/2 fej lilahagyma 1/2 darab lime 50 gramm tejföl 1 csokor petrezselyem (friss) ízlés szerint chili ízlés szerint só ízlés szerint bors […]
Szójaszeletek magyarosan
Hozzávalók: Szójaszelet 6 db Vöröshagyma ½ Tv paprika 1 db Paradicsom 1 db Fűszerpaprika 1 teáskanál Só Fokhagyma 2 gerezd Olaj 3 evőkanál Őrölt kömény Burgonya 4 db Olaj 3 evőkanál […]
Diókrémes palacsinta
Hozzávalók: Diókrémes palacsinta Liszt 5 evőkanál Tej 5 evőkanál Szódavíz 3 evőkanál Vaníliás cukor 1 mokkáskanál Töltelék Cukor 1 evőkanál Tejszín (tej) 3 evőkanál Darált dió 1 csésze Reszelt narancshéj Fahéj 1 mokkáskanál […]
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók: szejtán 1 csésze szójaszósz 1 ek só bors fokhagyma (2-3 gerezd) burgonya 2-3 db Olaj […]
Kelvirágrózsák görögösen
Hozzávalók: 1/2 fej kis kelvirág (karfiol) liszt (csicseriborsó liszt) víz száraz fehér bor 1,0 dl rizs 1 csésze vegán majonéz növényi tejszín vagy tejföl porcukor mustár őrölt fehér bors só […]
Francia hagymaleves
Hozzávalók: Vöröshagyma ½ Póréhagyma 5 dkg (5-8 cm) Vaj 2 ek Liszt 1 ek Só Kifli (zsemle, bagett) Sajt 2 dkg Fehér bor 0,5 dl Kakukkfű (elhagyható) […]
Padlizsánkrém pirítóssal
Hozzávalók: 1 nagy padlizsán 1/2 vöröshagyma 1 ek majonéz vagy olaj só bors 1 ek olaj […]
Brokkoli krémleves
Hozzávalók: Brokkoli 1 csésze vaj 2 ek. liszt 2 ek. só, őrölt fehér bors tejszín Sós vízben, vagy alaplében (2,5-3 csészényi) a brokkolit feltesszük főni. 2 db szép […]
Miért jó last minute OKJ tanfolyamot kezdeni?
Aki tanfolyamon szeretne OKJ-s szakmát tanulni, még három hónapja van elkezdeni. Új korszak kezdődött ugyanis szeptemberben, de december végéig még él a korábbi is. Miért érdemes most a hagyományos OKJ-s kurzusba belevágni? A legfontosabb változás: szeptember 1-től az Országos Képzési Jegyzéket (OKJ) felváltotta a Szakmajegyzék. Az alap szakképesítések csak iskolai rendszerben tanulhatóak, felnőttképző intézményben és tanfolyami formában nem. 1. Rugalmasabb és rövidebb lehet Az átmeneti rendelkezés értelmében 2020. december 31-ig [...]
Tökmag pástétom
Hozzávalók: Fél csésze áztatott napraforgó mag (250 ml-es csésze) Fél csésze sótlan, áztatott tökmag (250 ml-es csésze) Tisztított víz 40 ml extra szűz olíva olaj 3 gerezd fokhagyma 1-2 csokor kapor (friss, zsenge) […]
Alma csatni
Hozzávalók: 6 közepes alma 1 ½ kávéskanál ánizs 2 evőkanál ghí vagy vaj 2 szárított chili paprika 1 kávéskanál kurkuma 50 ml víz 6 evőkanál cukor […]