Project Description

Szakács képzés munkaterületének rövid, jellemző leírása

A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.

Képzés célja:

olyan szakember képzése, aki a technológiai előírások szabályait betartva cukrászati készítményeket állít elő, uzsonnasüteményeket, teasüteményeket, hidegcukrászati készítményeket, bonbonokat, tányérdesszerteket készít. Alkalmi megrendelésre díszmunkákat készít.

Vega Szakács Tanfolyam

Hivatalos Szakács Képzés (OKJ 34 811 04)

Miben veszel részt?

2020 szeptemberében újra indul nagysikerű Vega Szakács Tanfolyamunk, az OKJ-s rendszer átalakítás előtt utoljára!

Mit kapsz?

Mindig is vonzott a konyhák világa? Szereted az ételkészítésben rejlő kihívásokat?

Esetleg részt is vettél már főzőtanfolyamokon, ám most hivatalos papírt is szeretnél róla?

A Vega Szakács Tanfolyamban résztvevők hivatalos szakács (OKJ 34 811 04) képesítést szereznek a féléves képzés során.

Mire tudod használni?

A nálunk megszerzett tudással és bizonyítvánnyal bármely étteremben dolgozhatsz (legyen az vegán vagy hagyományos), vagy akár megnyithatod saját vendéglátóipari létesítményedet is!

Mit tanulsz?

A tanfolyam során elsajátítod az ételkészítési technológiákat, ételismereti alapokat, szakmai számításokat és biztonsági előírásokatl. Felvértezünk minden tudással, amire egy kezdő szakácsnak szüksége lehet.

Miben más mint a többi?

Vega Szakács képzésünk nem csak a hagyományos konyhában készített ételekkel ismerkedsz meg, hanem mindennek a húsmentes, vegetáránius változatával is. Érdekelnek a laktózmentes, tojásmentes ételek? Akkor ne habozz és add be a jelentkezésedet még ma!

A képzés során a tanulók megismerkednek:

a vendéglátó egység beszerzési, termelési, értékesítési és leltározási feladataival, a vendéglátó tevékenység alapjaival, élelmiszer ismerettel,

élelmiszerbiztonsági ismeretekkel, munkaterv nyomtatvány készítéssel, ételkészítési műveletekkel és az ételek adagolásának, tálalásának, díszítésének

szabályaival.

Képzés általános adatai:

Képzés pontos megnevezése: Szakács

Képzés OKJ száma: 34 811 04

A képzés komplex szakmai OKJ vizsgával zárul.

A komplex szakmai vizsga részei:

Gyakorlati vizsga: 3 fogásos étel készítése, munkaterv nyomtatvány kitöltése

Írásbeli vizsga: gazdasági számítások, gazdálkodási ismeretek, élelmiszerismeret, élelmiszerbiztonsági ismeretek, ételkészítési ismeretek

Szóbeli vizsga: ételkészítési ismeretek, idegen nyelv

A szakmai vizsga sikeres letétele után a hallgatók államilag elismert Szakács szakmai végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt kapnak. Az Európai Unió országaiban elfogadott Europass típusú bizonyítvány is igényelhető.

  • 11497-12 Foglalkoztatás I.
  • 11499-12 Foglalkoztatás II.
  • 11561-16 Gazdálkodási ismeretek
  • 11518-16 Élelmiszerismeret
  • 11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
  • 12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
  • 12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
  • 12095-16 Ételkészítési ismeretek

A tanfolyam megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: Nem szükséges
  • Előírt gyakorlat: Nem szükséges
  • Pályaalkalmasság: Szükséges
  • Egészségügyi alkalmasság: Szükséges

Érdeklődjön a képzésről