Hozzávalók:

1 adag

Darált szejtán 10 – 12 dkg

Vöröshagyma ½

Rizs ¼ csésze

Csicseriborsó liszt 1 evőkanál

TV paprika 2 db

Fekete bors őrölt 1 mokkáskanál

Paradicsom püré 4 evőkanál

Olaj 3 evőkanál

Liszt 3 evőkanál

Bazsalikom 1 mokkáskanál

Cukor 2 teáskanál

Burgonya 2 db

Recept megosztása

Elkészítés:

Töltelék

A vöröshagymát és a darált szejtánt és a félig puhára párolt rizst (a megmosott, lecsepegtetett rizst kevés zsiradékban üvegesre pirítjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi a rizs (1:1), lassú tűzön félig puhára pároljuk) hozzáadjuk a csicseriborsó lisztet , őrölt fekete borsot és a sót.

Megtöltjük a paprikákat (nem túl szorosan), sós vízben megfőzzük.

Paradicsom mártás

Világos rántást készítünk (zsiradék + liszt, felhabzásig hevítjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük a paprika főzőlevével, ízesítjük sóval, cukorral, bazsalikommal.

Sós burgonya

A cikkekre vágott burgonyát sós vízben megfőzzük.

Tálalása

A megfőtt paprikát felszeleteljük, rámerjük a mártást, a cikkekre vágott burgonyával tálaljuk.