Hozzávalók:

Szójaszelet 6 db

Vöröshagyma ½

Tv paprika 1 db

Paradicsom 1 db

Fűszerpaprika 1 teáskanál

Fokhagyma 2 gerezd

Olaj 3 evőkanál

Őrölt kömény

Burgonya 4 db

Olaj 3 evőkanál

Szójaszelet magyarosan

Recept megosztása

Elkészítés:

A burgonyát héjában feltesszük főni.

Megtisztítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, kicsumázzuk a TV paprikát. A megtisztított zöldségeket szűrőben folyóvízzel megmossuk.

Az előzetesen vega ételízesítős vízben áztatott szója szeleteket kinyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, kevés zsiradékban elősütjük.

A visszamaradt zsiradékban finomra vágott vöröshagymát kicsit megfonnyasztjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sót, fokhagymát, köménymagot.

Beletesszük a szójaszeleteket, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.

Ízesítjük sóval, hozzáadjuk a karikára vágott TV paprikát, később a kockázott paradicsomot (vagy paradicsompürét), együtt készre pároljuk.

A megfőtt burgonyát meghámozzuk, 3-4 mm vastag karikára vágjuk, és kevés zsiradékban megpirítjuk. (egyszerre csak keveset)