Hozzávalók:
Szójaszelet 6 db
Vöröshagyma ½
Tv paprika 1 db
Paradicsom 1 db
Fűszerpaprika 1 teáskanál
Só
Fokhagyma 2 gerezd
Olaj 3 evőkanál
Őrölt kömény
Burgonya 4 db
Olaj 3 evőkanál
Elkészítés:
A burgonyát héjában feltesszük főni.
Megtisztítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, kicsumázzuk a TV paprikát. A megtisztított zöldségeket szűrőben folyóvízzel megmossuk.
Az előzetesen vega ételízesítős vízben áztatott szója szeleteket kinyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, kevés zsiradékban elősütjük.
A visszamaradt zsiradékban finomra vágott vöröshagymát kicsit megfonnyasztjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sót, fokhagymát, köménymagot.
Beletesszük a szójaszeleteket, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Ízesítjük sóval, hozzáadjuk a karikára vágott TV paprikát, később a kockázott paradicsomot (vagy paradicsompürét), együtt készre pároljuk.
A megfőtt burgonyát meghámozzuk, 3-4 mm vastag karikára vágjuk, és kevés zsiradékban megpirítjuk. (egyszerre csak keveset)