Hozzávalók:
2 főre
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 darab kaliforniai paprika (piros)
- 1/2 fej lilahagyma
- 1/2 darab lime
- 50 gramm tejföl
- 1 csokor petrezselyem (friss)
- ízlés szerint chili
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A kukoricáról öntsük le a levet. A kaliforniai paprikát kockázzuk fel kukorica nagyságúra, a lilahagymát is aprítsuk fel finomra. A zöld chillit is vágjuk fel apróra.
Forgassunk össze minden alapanyagot, sózzuk, őrölt fekete borssal fűszerezzük (még jobb lesz, ha tarkaborsot használunk), majd csorgassuk rá egy fél lime levét.
Ha valaki szeretné, akkor készítheti majonézzel (tojásmenetessel is),vagy natur joghurttal, vegánok szójajoghurttal.
A lime másik felét vágjuk gerezdekre, tegyük a salátára.
Tálalásig pihentessük hűtőben.