Hozzávalók:

1/2 fej kis kelvirág (karfiol)

liszt (csicseriborsó liszt)

víz

száraz fehér bor 1,0 dl

rizs 1 csésze

vegán majonéz

növényi tejszín vagy tejföl

porcukor

mustár

őrölt fehér bors

kelvirágrózsák görögösen

Recept megosztása

Elkészítés:

A kelvirágot (karfiol) megtisztítjuk, rózsáira, szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük. Kicsit előfőzzük (blansírozzuk). A lisztekből, vízzel tejföl sűrűségű sós palacsinta tésztát készítünk, amelybe fehér bort teszünk. Ebbe a masszába mártjuk a kelvirág rózsákat és bő olajban kisütjük.

A rizst kiválogatjuk, megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, kevés olajon megpirítjuk, majd megpároljuk, a rizs súlyának megfelelő 2 szeres mennyiségű vízben.

Elkészítjük a tartármártást. A vegán majonézt keverőtálba tesszük, tejszínnel és fehérborral mártássűrűségűre hígítjuk. Sóval, mustárral, citromlével, porcukorral ízesítjük, őrölt fehér borssal fűszerezzük.