Hozzávalók:
1/2 fej kis kelvirág (karfiol)
liszt (csicseriborsó liszt)
víz
száraz fehér bor 1,0 dl
rizs 1 csésze
vegán majonéz
növényi tejszín vagy tejföl
porcukor
mustár
őrölt fehér bors
só
Elkészítés:
A kelvirágot (karfiol) megtisztítjuk, rózsáira, szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük. Kicsit előfőzzük (blansírozzuk). A lisztekből, vízzel tejföl sűrűségű sós palacsinta tésztát készítünk, amelybe fehér bort teszünk. Ebbe a masszába mártjuk a kelvirág rózsákat és bő olajban kisütjük.
A rizst kiválogatjuk, megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, kevés olajon megpirítjuk, majd megpároljuk, a rizs súlyának megfelelő 2 szeres mennyiségű vízben.
Elkészítjük a tartármártást. A vegán majonézt keverőtálba tesszük, tejszínnel és fehérborral mártássűrűségűre hígítjuk. Sóval, mustárral, citromlével, porcukorral ízesítjük, őrölt fehér borssal fűszerezzük.