Hozzávalók:
Gomba 3-4 db
Vöröshagyma ½
Olaj 3 evőkanál
liszt 2 evőkanál
Fekete bors 1 mokkáskanál
Tejföl 1 evőkanál
Só
Elkészítés:
Gombaleves
A finomra vágott vöröshagymát megpirítotjuk egy kissé, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát (ha szükséges, akkor kevés alaplevet adunk hozzá), zsírjára pirítjuk, liszttel leszórjuk, felengedjük az alaplével, kiforraljuk. Ízesítjük sóval, törött fekete borssal, majd hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejfölt.
Hőkiegyenlítés
A tejfölt simára keverjük egy tálban, hozzáadunk a meleg levesből egy keveset, elkeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a leveshez.
Leveses csészébe csipetkével tálaljuk.