Hozzávalók:

Gomba 3-4 db

Vöröshagyma ½

Olaj 3 evőkanál

liszt 2 evőkanál

Fekete bors 1 mokkáskanál

Tejföl 1 evőkanál

Gombaleves

Recept megosztása

Elkészítés:

Gombaleves

A finomra vágott vöröshagymát megpirítotjuk egy kissé, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát (ha szükséges, akkor kevés alaplevet adunk hozzá), zsírjára pirítjuk, liszttel leszórjuk, felengedjük az alaplével, kiforraljuk. Ízesítjük sóval,  törött fekete borssal, majd hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejfölt.

Hőkiegyenlítés

A tejfölt simára keverjük egy tálban, hozzáadunk a meleg levesből egy keveset, elkeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a leveshez.

Leveses csészébe csipetkével tálaljuk.