Hozzávalók:

Vöröshagyma ½

Póréhagyma 5 dkg (5-8 cm)

Vaj 2 ek

Liszt 1 ek

Kifli (zsemle, bagett)

Sajt 2 dkg

Fehér bor 0,5 dl

Kakukkfű (elhagyható)

francia hagymaleves

Recept megosztása

Elkészítés:

A karikákra vágott póréhagymát és a felszeletelt vöröshagymát vajban megfuttatjuk, egy kicsit lepirítjuk, hogy színt kapjon, majd liszttel megszórjuk, egy kicsit tovább pirítjuk, vegán alaplével (2,5 csésze) és a borral felengedjük, sózzuk, őrölt fehér borssal, morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük, majd az egészet megfőzzük.

A kiflit (zsemlét, bagettet) felszeleteljük, vajjal megkenjük, meghintjük reszelt sajttal, sütőben ropogósra sütjük. Az elkészült levest csészében tálaljuk, tálaláskor a leves mellé tesszük a sajtos kiflit.