Hozzávalók:
- 6 közepes alma
- 1 ½ kávéskanál ánizs
- 2 evőkanál ghí vagy vaj
- 2 szárított chili paprika
- 1 kávéskanál kurkuma
- 50 ml víz
- 6 evőkanál cukor
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.A ghít vagy vajat felmelegítjük, a fűszereket enyhén megpirítjuk benne, belekeverjük az almát, és 5-6 percig pároljuk. Ekkor aláöntjük a vizet. Lefedjük, és nagy lángon, gyakran megkeverve kb. 15 percig főzzük. Eddigre az almának meg kell puhulnia. Hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve addig főzzük, míg a csatni besűrűsödik.
Srila Prabhupadha szerint a jó csatni olyan csípős, hogy nem lehet megenni, de olyan édes, hogy nem lehet otthagyni. Csak néhány teáskanálnyit szolgáljunk fel belőle! Serkenti az étvágyat, elősegíti az emésztést és ragyogó színével vonzóvá teszi az ételeket.