Hozzávalók:
1 adag
Darált szejtán 10 – 12 dkg
Vöröshagyma ½
Rizs ¼ csésze
Csicseriborsó liszt 1 evőkanál
TV paprika 2 db
Só
Fekete bors őrölt 1 mokkáskanál
Paradicsom püré 4 evőkanál
Olaj 3 evőkanál
Liszt 3 evőkanál
Bazsalikom 1 mokkáskanál
Cukor 2 teáskanál
Burgonya 2 db
Elkészítés:
Töltelék
A vöröshagymát és a darált szejtánt és a félig puhára párolt rizst (a megmosott, lecsepegtetett rizst kevés zsiradékban üvegesre pirítjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi a rizs (1:1), lassú tűzön félig puhára pároljuk) hozzáadjuk a csicseriborsó lisztet , őrölt fekete borsot és a sót.
Megtöltjük a paprikákat (nem túl szorosan), sós vízben megfőzzük.
Paradicsom mártás
Világos rántást készítünk (zsiradék + liszt, felhabzásig hevítjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük a paprika főzőlevével, ízesítjük sóval, cukorral, bazsalikommal.
Sós burgonya
A cikkekre vágott burgonyát sós vízben megfőzzük.
Tálalása
A megfőtt paprikát felszeleteljük, rámerjük a mártást, a cikkekre vágott burgonyával tálaljuk.