Hozzávalók:
Diókrémes palacsinta
Liszt 5 evőkanál
Tej 5 evőkanál
Szódavíz 3 evőkanál
Vaníliás cukor 1 mokkáskanál
Töltelék
Cukor 1 evőkanál
Tejszín (tej) 3 evőkanál
Darált dió 1 csésze
Reszelt narancshéj
Fahéj 1 mokkáskanál
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük egy tálban egy kézi habverővel, majd hagyjuk állni 20-30 percig.
Felforrósítunk egy serpenyőt, majd egy szilikon ecset segítségével kikenjük a serpenyő alját, és egy merőkanálnyi palacsintatésztát öntünk bele. Óvatosan körkörösen mozgatva a serpenyőt elterítjük benne a tésztát. Amikor megsült az egyik fele, egy lapát segítségével megfordítjuk, majd készre sütjük a másik oldalát is. (1 adag 2 db)
Töltelék
A krémhez a tejet egy lábosba öntjük, majd amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a diót és a cukrot. Kis lángon, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg sűrűvé, krémessé nem válik. Lehúzzuk a tűzről és hozzáöntjük a rum aromát vagy a rumot. Megvárjuk, míg langyosra hűl, és megkenjük vele a palacsintákat, majd feltekerjük, vagy legyezőszerűen hajtogatjuk össze. Porcukorral, dióval kínáljuk.
Eredete