Hozzávalók:
Vöröshagyma ½
Póréhagyma 5 dkg (5-8 cm)
Vaj 2 ek
Liszt 1 ek
Só
Kifli (zsemle, bagett)
Sajt 2 dkg
Fehér bor 0,5 dl
Kakukkfű (elhagyható)
Elkészítés:
A karikákra vágott póréhagymát és a felszeletelt vöröshagymát vajban megfuttatjuk, egy kicsit lepirítjuk, hogy színt kapjon, majd liszttel megszórjuk, egy kicsit tovább pirítjuk, vegán alaplével (2,5 csésze) és a borral felengedjük, sózzuk, őrölt fehér borssal, morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük, majd az egészet megfőzzük.
A kiflit (zsemlét, bagettet) felszeleteljük, vajjal megkenjük, meghintjük reszelt sajttal, sütőben ropogósra sütjük. Az elkészült levest csészében tálaljuk, tálaláskor a leves mellé tesszük a sajtos kiflit.