Hozzávalók:
1 nagy padlizsán
1/2 vöröshagyma
1 ek majonéz vagy olaj
só
bors
1 ek olaj
Elkészítés:
A padlizsánkrémhez a megmosott padlizsánokat letörölgetjük, kocsányostól gázlángra helyezzük, többször megforgatva pár prc alatt perc alatt megsütjük. ( Ha van grillünk, akkor azon faszénparázs fölött sütve az igazi). Az sem baj, ha egy kicsit megég.
A sült padlizsánokat ezután egy zacskóba vagy lábasba rakjuk és lefedjük. 15 percig hagyjuk, hogy a keletkező gőzben összeessen, így könnyebb megtisztítani (meg-
hámozni). Ezután levét kinyomkodjuk, majd húsát nagyon apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A lereszelt (nagyon finomra vágott) vöröshagymával, a sóval, a frissen őrölt borssal és a majonézzel összekeverjük. Végül egy kevés citromlével és mustárral kellemesen pikánsra ízesítjük. Lehet csak olajjal könnyű, habosra keverni. Van, aki fokhagymát is ad hozzá ízesítésül. Jól behűtve, puha kenyérre vagy pirítósra kenve kínáljuk.